fbpx

HÁZFELÚJÍTÁST TERVEZEL? ISMERD MEG, HOGYAN TUDOD LEGHATÉKONYABBAN FELHASZNÁLNI A PÉNZEDET ÉS A TÁMOGATÁSOKAT!

INGYENES WEBINÁR-SOROZAT SZERDA ESTÉNKÉNT AZ ÉPÍTŐ KÖZÖSSÉG SZERVEZÉSÉBEN

 

Tarts velünk, hogy felkészülten vágj bele az építkezésbe, a felújításra szánt pénzedet a lehető leghasznosabban költsd el és rengeteg hasznos ötlettel és tippel gazdagodj a felújítás különböző munkafolyamatairól!

 

A három hónapos webinár véget ért, de a 26 előadás tanfolyam formájában megvásárolható – mindenféle extrákkal feldúsítva!

KÉREM AZ EGÉSZ TANFOLYAMOT!

Miért érdemes csatlakoznod?

  • Megmutatjuk, hogy kell(ene) úgy előkészíteni egy házfelújítást, hogy az tényleg a legfontosabb területekre fókuszáljon, a legtöbb hasznot hozza a lehető legkisebb befektetés mellett és pár év múlva se bánd meg azt, hogy ezt és így csináltad!
  • Megmutatjuk, hogy hol rontja el nagyon sok felújító, és azt is, te hogyan kerülheted el ezeket a hibákat!
  • Konkrét ötleteket és tippeket kapsz arra, hogy mire kell odafigyelni a legtipikusabb felújítási célok esetén (homlokzat hőszigetelése, tetőtér szigetelése, házbővítés, lábazat szigetelése, fűtéskorszerűsítés – és még sok minden más)!
  • A szakma elismert szakembereitől tanulhatsz (sok gyakorlati példával!), és a végén még kérdezhetsz is tőlük!
  • Nem egyszerre árasztunk el millió érthetetlen információval. Hetente egy órában követheted a kellemes, közérthető, élő beszélgetéseket!

A leckéket tanfolyam formájában bármikor megtekintheted! Bónuszokkal!

Az élő adásokban elhangzott előadások (azaz a tanfolyam leckéi)

2021. március 31.
– Bevezetés: Tekintsünk másként a felújításokra! (Hogy ne kövessük el a mindennapos hibákat…) – Bodnár György
– A felújítási támogatás rejtett csapdái (Mire figyeljünk oda, hogy kikerüljük őket?) – Gulyás István

2021. április 7.
– Honnan és hogyan szerezhető pénz a felújításhoz? (Ha nem tudunk mindent saját zsebből finanszírozni.) – Selmeczi Róbert
– Milyen jogszabályokkal érdemes tisztában lenni, mielőtt felújításba fogunk? – dr. Jámbor Attila

2021. április 14.
– Hogyan mérhetjük fel, hogy milyen állapotban van jelenleg a házunk? (Vagy éppen a megvásárolni kinézett ház.) – Szabó László
– Hogyan állapítsuk meg, hogy mitől vizesedik a házunk – és mit tehetünk a probléma megszüntetéséért? – Süle Zoltán

2021. április 21.
– Hogyan áll össze egy végleges felújítási koncepció, és miért fontos ez a megrendelőnek? – dr. Csomor Rita
– Felújítási koncepció a gyakorlatban – egy működő modell tanulságai – Gulyás István

2021. április 28.
– A homlokzat megújítása utólagos hőszigetelés nélkül. Az alapfelülettel kapcsolatos elvárások az utólagos homlokzati hőszigetelés előtt – Kékesy Péter
– Milyen hőszigetelő anyagokat használhatunk a homlokzat hőszigetelésére? Hogyan kerüljük el az utólagos homlokzati hőszigetelés leggyakoribb kivitelezési hibáit? – Rontó Géza

2021. május 5.
– A tetőtér (utólagos) hőszigetelése – Felföldi Imre
– A tetőtéri ablakok cseréjénél felmerülő szempontok – Tóth Gergely

2021. május 12.
– A tetőfelújítás szükségessége és a felőjítás lehetőségei – Filus Róbert
– Faanyagok védelme a tetőben és azon kívül – Babos Rezső

2021. május 19.
– Hogyan tervezzük meg a nyílászárók felújítását? – Vígh Károly
– Hogyan bonyolódik egy nyílászáró-csere?  – Őrfalvy Árpád

2021. május 26.
– Hogyan oldható meg utólag házunk árnyékolása? – Visi Zoltán
– Mire kell odafigyelni, ha meglevő házunkra szeretnénk napelemeket szerelni? – Tiszavölgyi Dávid

2021. június 2.
– Megújuló energiák “becsempészése” felújításkor – Horváth Gábor
– Gépi szellőztetés utólagos kialakításának lehetőségei – Engel-Ziegler György

2021. június 9.
– A gépészeti koncepció elemei – Bokor András
– Gázkazánok cseréje – Versits Tamás

2021. június 16.
– Villamos fűtési lehetőségek a felújítás kapcsán – Szász János
– “Okos otthon” kialakítása – akár utólagosan is – Kovács László

2021. június 23.
– Fafödémek felújítása – Viszló Dezső
– Vályogházak felújítása – Bíró Péter

Kérdések, melyek felmerülhetnek benned

Hogyan lehet csatlakozni az előadásokhoz?

Az előadások élőben a YouTube-on keresztül követhetők.
A regisztrálók előzetesen megkapják azt a linket, amivel csatlakozni tudnak. (Semmilyen segédprogram telepítésére nincs szükség!)
Az aznapi előadások az adott napon éjfélig ingyenesen megtekinthetők a link birtokában, de ilyenkor az élő kérdezés értelemszerűen már nem lehetséges.

Elég egyszer regisztrálnom, vagy minden előadásra külön kell?

Elég egyszer regisztrálnod. Ezt követően minden előadásról értesítést és hozzáférési linket küldünk. (Természetesen az értesítésekről bármikor leiratkozhatsz!)

Hogyan néz ki egy-egy ilyen Felújítási este?

Minden szerda este két olyan témáról szeretnénk átfogó képet adni, amellyel minden felújítónak érdemes tisztában lennie.
Részletesen körbejárjuk többek között, hogy miként kell alaposan és mindenre kiterjedően előkészíteni egy házfelújítást, azután pedig sorra vesszük azokat a lehetséges felújítási munkákat, amelyek minden felújító fejében megfordulnak.
Az esték végén fél órás kérdezési lehetőséget biztosítunk!

Tényleg ingyenes a részvétel?

Igen! Az előadások élőben és az ismétlés idején teljesen ingyenesen nézhetők, de előzetes regisztráció szükséges.
Immáron lehetőség van a teljes tanfolyam megvásárlására is, az előadások így később bármikor és bárhonnan visszanézhetők. 

Hogyan tudok kérdezni?

Kérdésedet előzetesen is elküldheted, de az élő adás alatt beírhatod a chat-ablakba is.
Igyekszünk minden kérdésre válaszolni – vagy élőben, vagy az adást követően.

Mi van, ha lemaradok valamelyik előadásról? Van lehetőségem utólag visszanézni?

Az előadásokat az előadás napján éjfélig még lehetőség van ingyenesen megtekinteni. (Az előzetesen megküldött linken.)
Elkészítettük a Felújítási esték tanfolyam változatát is!
Ha ezt megvásárolod, akkor később is bármikor és akárhányszor visszanézheted az előadásokat és még speciális bónuszokkal is igyekszünk kedveskedni a tanfolyam vásárlóinak! 🙂
Bővebb infó, ha az oldalon a zöld gombokra kattintasz!

 

 

A leckéket tanfolyam formájában bármikor megtekintheted! Bónuszokkal!

Miért érdemes hallgatni minket?

Az esték házigazdája, a szakemberek beszélgetőtársa Bodnár György, Az építő közösség létrehozója, az idehaza továbbra is egyedülálló Építem a házam könyvsorozat szerzője, mely könyvek már több ezer építkezőnek és építési szakembernek nyújtottak közérthető tudást a házépítésről.

Az építő közösség 2010 óta segít házépítőknek és házfelújítóknak abban, hogy építkezésük minél inkább álmaik megvalósításának boldog időszaka legyen – és minél kevésbé rémálom. Az Építem a házam könyveken túl tíz év alatt közel 120 Tervcafé (ahol független szakemberekkel tudják átbeszélni alakuló terveiket az építkezők), több száz blogbejegyzés és YouTube-videó segített a házépítőknek, a 2020 őszén megrendezett Építem az otthonom egy hetes előadás sorozatra pedig már több mint 8000 érdeklődő regisztrált.
A Felújítási esték ebbe a sorba illeszkedve szeretne közérthetően információkat és tudást adni napjaink egyik legaktuálisabb témájáról, a házfelújításról.

Előadók

 

GULYÁS ISTVÁN

“Építészmérnökként, épület-energiahatékonysági szakértőként több vállalkozást is irányítok vezetőként. Építészmérnöki tanulmányaimat a Budapesti Műszaki Egyetemen majd a Pécsi Tudományegyetem Építészmérnöki karán végeztem. Az építőipar szinte minden szegmensében dolgoztam, amelyek során szerzett tapasztalataimat felhasználva fejlesztettem szolgáltatásaimat az energiahatékonysági folyamatok terén. Ennek eredményeképpen családi házakat, épületeket gyógyítunk ki a túlzott energiafogyasztásból. 2014-ben szakmai tapasztalataimat összefoglalva írtam meg a “Zöldotthont Mindenkinek? Zöldotthont Mindenkinek!” című könyvet, hogy az építkezők könnyebben, tudatosabban és költséghatékonyabban tudjanak energiahatékonyságot növelő felújításokba kezdeni.”
Elérhetőség: info@zoldotthon.hu

SELMECZI RÓBERT

“Az én hivatásom, hogy az ügyfeleim egyedi igényeire megtaláljam az optimális pénzügyi megoldásokat sok száz pénzintézeti ajánlat közül a független és objektív Magyar Pénzügyi Közvetítő Zrt. keretein belül. Biztosítási vagy hitel ajánlatok között ugyanúgy, mint a befektetések vagy az állami támogatások, adókedvezmények sűrűjében. Folyamatos képzések segítségével tartom a lépést az egyre gyorsuló változásokkal, így naprakész információkkal tudom segíteni az érdeklődőket.
Tevékenységeim: biztosításközvetítő, pénzügyi közvetítő, tőkepiaci közvetítő, pénztári tagszervező.
2001 óta a szakmám, és az állandóan visszatérő több száz ügyfelem elégedettsége ad mindig visszaigazolást az eredményességről.
4 éve vagyok a Tervcafé kötelékében.”
Elérhetőség: selmeczi.robert@mpk.hu

 DR. JÁMBOR ATTILA

Ügyvéd, egyetemi oktató, az Építésijog.hu szerkesztője.
“2001-ben szerzett jogi diplomával a zsebemben még nem volt szilárd elhatározásom, hogy milyen jogterületen szeretnék tevékenykedni. A kötelező gyakorlati évek alatt ügyvédi irodákban dolgoztam ügyvédjelöltként, majd egy önkormányzat jogi osztályára kerültem. A tanítás régi szerelem, ezért örömmel vetettem bele magam 2004-ben az oktatásba, az akkori Ybl Miklós Főiskolán. Az építőiparral való kapcsolatom is innen származtatható, és ez annyira szilárd kapcsolat lett, hogy a 2006-ban kezdődő ügyvédi tevékenységem is szinte kizárólag az építési jog területére korlátozódik. A főállású oktatói státuszom helyett 2020. évtől már csak megbízott oktatóként veszek részt egyetemi képzéseken, de változatlanul számos tankönyvrészlet szerzőtársa vagyok. Az építési jog területén szakcikkeket publikálok és évente több tucat előadást tartok különféle konferenciákon, továbbképzéseken. A szakmai pályám egyik „alapműve” a 2008-ban, még hallgatói segédanyagként indult Építésijog.hu oldal, amely mára már több ezres napi látogatottsággal büszkélkedhet. A portál az építőipari szakemberek mellett az építkezőknek is nagyon hasznos információkat, segédanyagokat tartalmaz. Építkezők számára praktikus segítséget tud nyújtani a közelmúltban elindított https://epitkezes.info.hu/ oldalunk.”
Elérhetőség: jambor.attila@epitesijog.hu

SÜLE ZOLTÁN

“Szakmai tevékenységeim: épületdiagnosztika készítése, szakértői vélemények, műszaki javaslatok készítése, épületszigetelési tervek készítése, csomópontok tervezése, kivitelezési munkák műszaki ellenőrzése, szaktanácsadás.

Tervezői, kivitelezői, szakértői tapasztalatok birtokában 1994 óta tevékenykedek az építőiparban.
Az évek során részt vettem jónéhány lakó- és középület megvalósításában a tervezéstől, a kivitelezésen, műszaki ellenőrzésen keresztül a teljes megvalósulásig.
Épületszigetelési szakmérnökként, építési szakértőként több családi házat valamint társasházat vizsgáltam és készítettem hozzájuk szakértői műszaki javaslatokat. Műszaki ellenőri tevékenységem, tapasztalatom az évek során egyre szélesebb körűvé vált az alépítményi munkálatoktól a tetőszerkezetek műszaki ellenőrzéséig.”
Elérhetőség: sule.zoltan1@gmail.com

SZABÓ LÁSZLÓ

“1979-ben végeztem a volt NDK-ban, az erfurti Friedrich Tiellmann Műszaki Főiskola épületgépész karán.
Ezt követően német nyelvterületen (az akkori Nyugat-Németországban, majd Ausztriában) tevékenykedtem az építőipar több területén. Kezdetekkor mint koordinátor, később építésvezető, majd ugyanott beruházóként dolgoztam.
1990 óta vagyok vállalkozó. Cégem 1994-ig napkollektor-gyártással, rendszertervezéssel, és -kivitelezéssel foglalkozott. A kollektor-gyártást 1995-ben gazdasági megfontolásból abbahagytuk. Azóta energiatakarékos fűtési- és melegvíz-rendszer tervezéssel-kivitelezéssel foglalkozom.
Cégemmel 2007-től a német PYD felületfűtő-hűtő technológia rendszernek vagyok a rendszergazdája négy országban. Tervezzük és kivitelezzük a rendszert, ezzel párhuzamosan  a teljes gépészeti rendszert is.
2014-ben a lányommal, Szabó Évával, egy független családi vállalkozást alapítottunk.
Cégünk fő profilja, használt lakások és lakóépületek átalakítása és felújítása, generálkivitelezési formában,  saját szakiparos és tervezőmérnök alkalmazotti háttérrel.”
Elérhetőség: szl@okosolart.com

 

DR. CSOMOR RITA

“Eredeti szakmám fizikus. Érdeklődésem tíz évvel ezelőtt fordult az energiatakarékos épületek felé. Épületenergetikai tanúsító vagyok, és részletesebben is foglalkozom energetikai számításokkal, hőszükséglet meghatározásával, miután elvégeztem a Budapesti Műszaki Egyetem épületenergetikai szakmérnöki szakát.
Új épületek és felújítások optimális energetikai kialakításához tudok segítséget nyújtani akár részletes energetikai számítások elvégzésével, akár energiatanúsítvány készítésével (használatbavételhez,  pályázatokhoz, adásvételhez).”
Elérhetőség: negawattiroda@gmail.com

 

KÉKESY PÉTER

“1995-ben szereztem építészmérnöki diplomát a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán. Hat évig építész-tervezőként dolgoztam.
2000 és 2003 között egy csarnoképületek homlokzati elemeit gyártó cég mérnök-tanácsadója voltam.
2004 óta a Baumit Kft. alkalmazástechnikai vezetőjeként tevékenykedem. Fő szakterületem a kül- és beltéri vakolatok, a padlóaljzatok és a homlokzati hőszigetelő rendszerek. Számos szakcikk szerzője vagyok, folyamatosan tartok előadásokat és továbbképzéseket épületfelújítással és épülethomlokzatokkal kapcsolatos konferenciákon, kreditpontos képzéseken.”
Elérhetőség: P.Kekesy@baumit.hu

RONTÓ GÉZA

“A KingStone Chemicals Kft üzletfejlesztési vezetője vagyok. Épületgépész üzemmérnökként végeztem, az Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskolán, Debrecenben. Az elmúlt 20 évben az építőipart érintő területeken dolgoztam, tapasztalataim ismereteim itt szereztem. Az elmúlt időszakban legtöbbet építéskémiai termékeket gyártó vállalatoknál dolgoztam, de volt alkalmam generálkivitelezőként, valamint kereskedőként is kipróbálni magam. Szakterületem a védő és dekorációs bevonatok, festékek, valamint a homlokzati hőszigetelés témaköre.”
Elérhetőség: rontog@kingstone.hu

TÓTH GERGELY

“A tetőtéri ablakok cseréje több, mint egy „sima” nyílászáró csere. A tetőablakok cseréjéhez egyszerre kell ácsnak, tetőfedőnek, gipszkarton szerelőnek és épületasztalosnak lenni.
Tóth Gergely vagyok az Onlinetetőablakok.hu és az Onsky.hu alapítója és vezető tetőablak beépítője. Az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetségének a rendes tagja.
1998-ban szerezem meg az ács-állványozó szakképesítésemet a Gödi Piarista Iskolában. Ezután két évig dolgoztam épületasztalos mellett, ahol rengeteg nyílászárót építettünk be, majd 2000-től egyéni vállalkozóként folytattam a tevékenységemet. 2011-ig tetőket készítettem, illetve nyílászárókat és tetőtéri ablakokat építettem be. Elvégeztem a legnagyobb tetőfedő anyag gyártók képzéseit, ahol tetőfedő rendszermesteri címet is megkaptam.
2011-ben alapítottam meg a jelenlegi cégemet, a KissTóth Plusz Kft-t. Ebben a cégben, már kizárólag tetőtéri ablakok beépítésével és cseréjével foglalkozom. Jelenleg 2 csapattal dolgozunk és évi több mint félezer tetőablakot építünk be vagy cserélünk ki.”
Elérhetőség: hello@onlinetetoablakok.hu

FELFÖLDI IMRE

“Felföldi Imre vagyok, 20 éve foglalkozom a Thermofloc és egyéb környezetbarát szigetelésekkel.
Hő- és hangszigetelési feladatok megoldásával, épületfizikai, épületdiagnosztikai mérésekkel, Blower Door (légtömörség) mérés-tanúsítással, hőkamerás vizsgálatokkal, tűzvédelmi felülvizsgálatokkal tudok segíteni a házépítőknek, házfelújítóknak.”
Elérhetőség: thermofloc@gmail.com

BABOS REZSŐ

“Nevem Babos Rezső , faanyagvédelmi szakértő vagyok, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karán, a Faanyagtudományi Intézet c. egyetemi docense.
A 80-as évek eleje óta foglalkozom a faanyagok megvédésével, gomba- és rovarkárok elhárításával.
Cégünk (a Pannon-Protect Kft.) az eltelt közel 40 év alatt nagyjából 1500 épületben végezte a biológiai károk megszüntetését, vagy – jobb esetben – a megelőzését. Munkáink között előfordult a hazai épületállománynak szinte a teljes választéka.  A Szent István Bazilikától a zsúpfedeles vályogházig, vagy a tufába vájt barlanglakásig.
Óriási tapasztalatunk gyűlt össze az évek során. Tapasztalatunk gyűlt egyfelől a házak betegségeinek okairól, másfelől pedig a gyógyítás lehetőségeiről. Megtanultuk, hogy a lakóhelyeinket támadó élőlényeknek először az életfeltételeit kell megszüntetnünk és ha az sikerül, akkor kevés vegyszer felhasználásával is elérhetjük, hogy sok-sok évig hibátlan marad a házunk.”
Elérhetőség: babos@pannon-protect.eu

FILUS RÓBERT

“Filus Róbert ács-állványozó mester és  tetőfedő mester vagyok.
22 éves vállalkozói tapasztalat birtokában az ÉMSZ (Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége) magastető szekció vezetőségi tagja vagyok.
5 éve dolgozok a Terrán Kft kivitelezői szaktanácsadójaként.”
Elérhetőség: kalothermokft@gmail.com

ŐRFALVY ÁRPÁD

“Őrfalvy Árpád, ablakszakértő vagyok.   1986-ban mechanikai műszerész technikusként végeztem Budapesten.  Mára életem több mint felét ablakpárkányokon töltöttem, így a hosszú  évek során több ezer ablakot, redőnyt , szúnyoghálót beépítettem, felszereltem, megjavítottam.
Az eltelt több mint 30 év alatt az általunk beépítésre került szerkezetekkel 30 Groupama Arénát lehetne beteríteni, termékeinket több mint 10000 megrendelőnk  használja örömmel.
Nálunk nem átlagos beépítők dolgoznak, hanem képzett  ablakszakértők. A munkamódszerünk régóta nem tesztüzem, hanem precízen kidolgozott lépések sorozata. Mert a  tökéletes beépítés sokkal fontosabb, mint a légkamrák száma!”
Elérhetőség: ablakszakerto@ablakszakerto.hu

 

TISZAVÖLGYI DÁVID

“Kevés olyan ember van a világon, aki azt csinálhatja, amit igazán szeret és a gyerekkorától fontos értékrendet a nagybetűs életben is kamatoztathatja.
Mindig kiemelt szerepet töltött be életemben a környezettudatos gondolkodás, természeti értékeink védelme.
Az NVSolar Energia Kft. csapatának szakmai tanácsadójaként bármely érdeklődő napelemes rendszert éríntő kérdéseiben tudok segíteni, igyekszem a folyamatosan fejlődő technikai újításokat figyelemmel kísérni és a munkámban felhasználni ezzel az ügyfelek elégedettségét növelni.
Jelenleg projektvezető pozícióban is dolgozok cégünknél, így egy napelemes projekt bármely fázisában naprakész vagyok.
Mérnöki diplomámat a gödöllői Szent István Egyetem, Agrár és Területfejlesztési szakirányán végeztem 2010-ben.”
Elérhetőség: david.tiszavolgyi@nvsolar.hu

HORVÁTH GÁBOR

Mérnök-tanácsadó, fűtéstechnikai specialista (Daikin Hungary Kft.) 

“Az elmúlt több, mint 10 évben végigkísértem és segítettem Magyarországon a lakossági és ipari hőszivattyús tecnológiák evolúcióját. Tapasztalatot szereztem épületgépészeten belül a levegő-víz, víz-víz és geotermikus hőszivattyús rendszerek tervezésében és kivitelezésében. Feladatom az épületgépész tervezők munkáját termékspecifikusan segíteni valamint a Daikin Márkaboltban szakmai konzultációkat tartani beruházóknak, végfelhsználóknak és tervező mérnököknek. Rendszeresen részt veszek épületgépész konferenciákon előadóként valamint segítem a Magyar egyetemi és szakközépiskolai diákok szakmai képzését. Tagja vagyok a Magyar Hőszivattyú Szövetség elnökségének.”

Elérhetőség: horvath.g@daikin.hu

 

ENGEL-ZIEGLER GYÖRGY

“Engel-Ziegler György vagyok, az Aereco Légtechnika Kft kereskedelmi vezetője. Közel 20 éve foglalkozok épületgépészettel. Korábban elsősorban épületfizikai és gépészeti elemek méréstechnikájával foglalkoztam, majd innen egyenes út vezetett a légtechnika területére. Aki ezt a szép szakmát gyakorolja, tudja, hogy minden összefügg és hatással van egymásra. Nem lehet büntetlenül beavatkozni és csupán egyetlen célra, az energia megtakarításra koncentrálni. Tisztában kell lenni azzal is, ha kiváló hőszigetelést és szinte teljesen légtömör nyílászárókat alkalmazunk, nem csak azt akadályozzuk meg, hogy a megtermelt meleg levegő távozzon az épületből, de azt is, hogy a friss levegő bejusson. Ezért kell már tervezéskor gondolni egy olyan szellőzési rendszer kialakítására, amely a pillanatnyi igények szerint pontosan annyi friss levegőt biztosít, amennyire az adott pillanatban éppen szükség van. Előadásomban igyekszek rávilágítani a friss levegő hiányából, illetve a szellőzetlenségből adódó egészségügyi kockázatra, illetve épületfizikai hatásokra is.”

Elérhetőség: engel.gyorgy@aereco.hu

VÍGH KÁROLY

 

“A Hofstädter Nyílászárók Kft. faipari mérnöke vagyok 2003 óta.
Főbb tevékenységi területeim a fa-, és fa-alumínium nyílászárók.
Ezeken belül a felmérés, a műszaki tanácsadás, a tervezés és a beépítés szervezése.”

Elérhetőség: vigh.karoly@hofstadter.hu

BOKOR ANDRÁS

“Okleveles gépészmérnök vagyok, több mint 12 éve igazságügyi szakértőként is tevékenykedem. 1992 óta vagyok a Vizaterv Kft. ügyvezetője.
 A magam részéről az iskolapadban éreztem át először az igazságügyi szakértői munka fontosságát. Elhatároztam, hogy hasonlóan professzorom, Meszlényi Zoltán tanáromhoz, szeretném a mások hibájából tanulni kívánó kollégák , illetve arra érdeklődő beruházók, építtetők ismeretét bővíteni, hogy ők már azokat ne kövessenek el.  Sokáig nem mertem az igazságügyi szakértői feladatom felvállalni, hiszen úgy pálcát törni valaki feje felett, hogy nem teljes a tudásom, nem lehet. El kellett teljen jó néhány év a formai és az előéleti szabályokon túl, mikor elvállaltam ezt a feladatot. Munkámat többször díjazták kitüntetésekkel, 2006-ban az Év Épületgépész Mérnöke, 2009-ben és 2015-ban az Év Épületgépész Tervezője III. helyezést,  2019-ben miniszteri elismerésben és 2020-ban a szakma legnagyobb elismerésében részesítettek amikor megkaptam a Macskásy Árpád Alkotói Díjat az építésgazdaság fejlődése érdekében végzett kimagasló szakmai tevékenységért.”

Elérhetőség: a.bokor@vizaterv.hu

VERSITS TAMÁS

“A pécsi Pollack Mihály Műszaki Főiskolán 1991 évben okleveles épületgépész üzemmérnök diplomát, majd ugyanitt 2002 évben vállalkozás menedzser és 2005 évben Épületgépész Szakmérnök diplomát szereztem. Egyetemi diplomámat a Szent István Egyetemen 2013 évben vehettem át Létesítménymérnök szakon.
Az alapdiploma megszerzését követően a kivitelezésben, majd 1993 évtől a Vaillant
magyarországi leányvállalatánál dolgoztam műszaki tanácsadó, oktatási mérnök, műszaki vezető, értékesítési vezető majd igazgatói munkakörökben. 2011 évtől a Weishaupt munkatársaként, a fűtési rendszerek üzletág vezetője vagyok.
Tagja vagyok a Magyar Mérnöki Kamarának, gyakorló tervező, szakértő, műszaki biztonsági és energetikai felülvizsgáló, műszaki ellenőr, energetikai tanúsító, tanácsadó feladatokat végzek.
2002 óta tagja vagyok a Kéményjobbítók Országos Szövetségének (KÉOSZ). Kidolgozója voltam a létesítési Felelősségi Mátrix programban, ami ma „az egyszerűsített gázkészülékcsere”.
1999 évtől delegált tagja és 2009 óta a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesületének Elnöke vagyok, a Nemzeti Szakmai Fórum életre hívója, mely energiahatékonysági EU rendeletek hazai implementációjával foglalkozik.”

Elérhetőség: versits.tamas@weishaupt.hu

KOVÁCS LÁSZLÓ

Kovács László vagyok, az Incelor Kft. ügyvezetője. Egyik diplomámat informatikából szereztem, így érthető hogy közel állt hozzám az okos eszközök világa. 
Cégünk okos házak tervezésével, kivitelezésével és szervizelésével foglalkozik az ország teljesen területén. Kezdetben rendszerfüggetlen okos otthon telepítőként kezdtük működésünket, azonban 2014 óta annak megbízhatósága és komplexitása miatt fő profilunk az osztrák Loxone okos otthon rendszere felé tolódott. Az évek alatt sikeresen átadott projektjeinknek köszönhetően, jelenleg a gyártó kiemelt Gold Partner fokozatú telepítő partnerei vagyunk.
Az elmúlt évek alatt számos családi ház, lakás és egyéb épület intelligens rendszerét építettük ki, szembesülve és tökéletesen alkalmazkodva a folyamatosan változó piaci és megrendelői igényekhez. Célunk teljes mértékben egyezik a Loxone gyártó szlogenjével (“No Gimmicks. Real Smart Homes.”), azaz olyan komplex, minden erőforrásra kiterjedő okos ház megoldásokat kiépíteni megrendelőik számára, melyek jövőbiztos, stabil, bővíthető, igény esetén átprogramozható de legfőképp minden igényt kielégítő valódi okos otthon funkcionalitást kínálnak.”

Elérhetőség: info@incelor.com

SZÁSZ JÁNOS

“Több mint egy évtizede, egész pontosan 2009-óta az épületgépészet feketebáránya vagyok. Villamos szakemberként foglalkozok épület fűtéssel, így járulok hozzá a magyar otthonok fűtésének elektrifikálásához.
2016-ban alapítottuk meg azt a leányvállalatot, mely az elektromos fűtésen túl, napelemek telepítésével is foglalkozik.
Az általam vezetett Nordinova Energy Kft. importálja többek között az ADAX, a ClimaStar elektromos fűtőtesteket, vagy a Comfort Heat fűtőkábeleket. Célunk, hogy tiszta, környezetkímélő otthonokat teremtsünk és lebeszéljünk mindenkit az elektromos fűtésről, akinek nem ez lenne a megfelelő megoldás.”

Elérhetőség: szasz.janos@nordinova.hu

VISZLÓ DEZSŐ

“Okleveles építőmérnökként, ingatlanszakértő szakmérnökként közel harminc éves szakmai pályafutásom során a vasbeton szerkezetek építéstechnológiája a legmeghatározóbb. Közel 10 éve foglalkozom természetes anyagú „bio” szigetelésekkel, rendszerekkel és korszerű fa tartószerkezeti megoldásokkal. Ezek forgalmazását egészíti ki cégünk befújt szigeteléseket kivitelező tevékenysége.
Szakértői munkám középpontjában egyre inkább a tetőterek új szemléletű kialakítása (felújítás, átépítés, új építés) áll.”

Elérhetőség: dezso.viszlo@gmail.com

BÍRÓ PÉTER

“Bíró Péter vagyok a Biobaushop Kft, ügyvezetője.
Olyan természetes, környezetbarát építőanyagok gyártását és forgalmazását végezzük, melyek mind az emberi egészségre, mind pedig a környezetünkre is ártalmatlanok: minősített vályog építőanyagok, természetes hőszigetelések és festékek.
10 éves nemzetközi tapasztalatunknak köszönhetően több mint 100 öko projekt megvalósításában segédkeztünk már, és folyamatosan képezzük csapatunkat hazai és külföldi szakmai programokon.”

Elérhetőség: emotonoffice@gmail.com

Ha már korábban regisztráltál a sorozatra, akkor nem kell újra jelentkezned!
Élőben ingyenesen követheted az előadásokat!

A leckéket tanfolyam formájában bármikor megtekintheted! Bónuszokkal!