fbpx

Virtuális Konferencia

dr. Jámbor Attila

ügyvéd, egyetemi oktató, az Építésijog.hu szerkesztője

2001-ben szerzett jogi diplomával a zsebemben még nem volt szilárd elhatározása, hogy milyen jogterületen szeretne tevékenykedni. A kötelező gyakorlati évek alatt ügyvédi irodákban dolgozott ügyvédjelöltként, majd egy önkormányzat jogi osztályára került. A tanítás régi szerelem számára, ezért örömmel vetette bele magát 2004-ben az oktatásba, az akkori Ybl Miklós Főiskolán. Az építőiparral való kapcsolata is innen származtatható, és ez annyira szilárd kapcsolat lett, hogy a 2006-ban kezdődő ügyvédi tevékenysége is szinte kizárólag az építési jog területére korlátozódik. A főállású oktatói státusza helyett 2020. évtől már csak megbízott oktatóként vesz részt egyetemi képzéseken, de változatlanul számos tankönyvrészlet szerzőtársa.

Az építési jog területén szakcikkeket publikál és évente több tucat előadást tart különféle konferenciákon, továbbképzéseken. A szakmai pályája egyik „alapműve” a 2008-ban, még hallgatói segédanyagként indult Építésijog.hu oldal, amely mára már több ezres napi látogatottsággal büszkélkedhet. A portál az építőipari szakemberek mellett az építkezőknek is nagyon hasznos információkat, segédanyagokat tartalmaz. 

Előadás témája:

Milyen jogszabályi feltételei vannak egy családi ház építésének? Hogyan változtak/változnak az építkezőket érintő jogszabályok?

Nagyon sokan csak azt követően találkoznak a jogszabályi előírásokkal, követelményekkel, amikor már felépült a ház. Hiába mondja azt az építtető, hogy a tervező és a kivitelező a szakember, megbízott bennük, mind a hatóságok, mind a szomszédok az építtetővel szemben fognak elsődlegesen fellépni. A beszélgetés során körüljárjuk – a kapcsolódó jogszabályváltozások kiemelésével –, hogy mi kell ahhoz, hogy belekezdjünk az építkezésbe, és mi kell ahhoz, hogy beköltözhessünk a családi házunkba?

A videót pedig itt indíthatod!

Lemaradtál valamelyik előadásról? Vagy szeretnéd megtartani mindegyiket, hogy újra visszanézhesd?

Az összes felvétel a tiéd lehet + 3 ajándék bónusz 87% kedvezménnyel!

Ha még nem tetted, válaszd az Extra Csomagot!

Hogy tetszett a videó? Oszd meg a véleményed a kommentek között!