Idén már harmadik alkalommal

2022. szeptember 24-30.

Magyarország legnagyobb,
egy hetes online építkezési konferenciája

Az idei évben ismét a költséghatékony, hosszú távú értékekre fókuszáló építkezés és felújítás áll a konferencia középpontjában, érintve az építkezés szinte minden területét.

Neked szól az idei konferencia!

Igen, Neked, mert te is ...

Építkezel vagy
építkezni szeretnél.

Felújításban
gondolkodsz.

Szakember vagy és bővíteni szeretnéd az ismereteidet.

Építkezők, felújítók és építési szakemberek!

2023 sem ígérkezik könnyű évnek - sem az építkezők, sem az építési szakemberek számára. Tartósan magas árszint és egyre nehezebben előteremthető építési költségek- egy ilyen vészjósló kombináció mellett létkérdés, hogy minden egyes forint jó helyre kerüljön, az első lépésektől kezdve átgondolt és rendszerszintű döntések szülessenek. Ehhez az építkezők és az építési szakemberek minden eddiginél hatékonyabb együttműködésére van szükség.

7 nap, 50+ neves építési szakember, 40+ hasznos és érdekes előadás, beszélgetés

MELYEK EGY SIKERES ÉPÍTKEZÉS KULCSELEMEI?

Tudatosan tervezni!

Hallgasd meg a 50+ szakértői előadást, és lásd át az összefüggéseket már a munkálatok megkezdése előtt!Nem könnyű feladat, azonban nem kerülheted ki! Ne megérzés alapján, hanem a tények ismeretében hozz megalapozott döntést!

Kiválasztani a megfelelő szakembert!

Sok mindenre kell figyelnünk, ha építőipari munkához szeretnénk hozzáértő és megbízható szakembert találni. Ismerd meg a szempontokat, amelyek alapján csak az marad majd fent a rostán, aki tényleg neked való!

A lehetőségekhez mérten a lehető legjobban igazodni a költségvetésedhez!

Tapasztalatok szerint egy új projektnél nagyon gyakori, hogy a tényleges költségek az építkezés végén jóval magasabbak lesznek, mint az előre eltervezett költségvetés!Ha rendelkezel a megfelelő információkkal az építkezés előtt, akkor elkerülheted a későbbi bosszankodást és a felesleges, akár milliós kiadásokat.

Kiválasztani az igényeidnek megfelelő technológiát!

Általánosságban elmondható, hogy nehéz megtalálni a számunkra legideálisabb megoldást a nagy információrengetegben. Az alternatívák markánsan különböznek, ezért nehéz tisztán látni.Viszont minden helyzet egyedi, és a megfelelő rendszer kiválasztása rendkívül fontos! Senki sem szeretne rájönni az első néhány év során, hogy egy jobb megoldás is a rendelkezésére állhatott volna. Ezen a konferencián minden szükséges infót megtalálsz arról, hogyan válaszd ki a megfelelő technológiát.

Igen, szeretném ha sikeres lenne az építkezésem /felújításom.

A konferencia
fő témakörei

A konferencia fő témakörei

Elismert előadók

Bodnár György

Az Építő Közösség létrehozója, az Építem a házam könyvsorozat írója és az Építem az otthonom konferencia házigazdája. Népszerű rendezvényei között szerepel a kötetlen konzultációs lehetőséget kínáló „Tervcafé”, és a szakemberajánlást előkészítő „Építem a házad Klub”.

Kékesy Péter

Okleveles építészmérnök, alkalmazástechnikai vezető. 1995-ben diplomázott a BME Építészmérnöki Karán, 6 évig építész-tervezőként dolgozott. 2004 óta a Baumit Kft. alkalmazástechnikai vezetője. Rendszeresen tart előadásokat, továbbképzéseket a homlokzati hőszigetelő rendszerek valamint a vakolt homlokzati felületképzések témájában, ezekben a témákban számos szakcikk szerzője.

Tóth Balázs

Okleveles építészmérnök, az ÉMI Nonprofit Kft. szakértője. Az Építem a házam könyvsorozat társszerzője, a Tervcafé alapító építésze. A szakmában töltött négy évtized alatt dolgozott az építőanyag-ipar és a műszaki szabályozás területén, foglalkozott tervezéssel, valamint a szakmai utánpótlás képzésével is.

Szabó-Vedress Krisztina

lakberendező, megvalósítás-támogató, ASP, IAHSP Home Stager - a 15 éves Cristal Interiors belsőépítészeti stúdió alapítója. Olyan igényes és elfoglalt építkezőknek, felújítóknak, otthonteremtőknek és beruházóknak segít, akik minőségi végeredményt szeretnének, és ehhez keresnek olyan szakértő partnert, aki pénzt, időt és felesleges idegeskedést spórol nekik, miközben kihozza a maximumot az ingatlanból.

Marosi Balázs

17 éve a HERZ Armatúra Hungária Kft. vezetője. A magyar piacon 54 éve jelen lévő cégnél ma már az épületgépészeti területen szinte mindenféle termék, ami a szerelvény szó mögött meg tud bújni, létezik HERZ termékként. Mellette a Biomassza kazánok, csaptelepek, egyéb fűtéstechnikai termékek szélesítik a termékkört. Cége nagy hangsúlyt fektet a jövő nemzedékének oktatásába, így tankönyvekkel segíti az ott dolgozókat és hallgatókat.

Takaró Gábor

okleveles építészmérnök, alkalmazástechnikai vezető. 1995-ben diplomázott a BME Építészmérnöki Karán, majd 1998-ban közgazdasági szakokleveles mérnöki végzettséget szerzett. 1995-től 1998-ig beruházói építészként, 1998-tól 2004-ig minőségirányítási vezetőként, 2004-2005-ig projektmenedzserként dolgozott. 2005 óta a Terrán Kft. alkalmazástechnikai vezetője. Rendszeresen tart továbbképzéseket és előadásokat kivitelezők és építészek számára a tetőhéjazat, a tetőrendszerek és a tető-hőszigetelés témájában.

Gulyás István

Építész, épületenergetikai szakértő. A Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete alapítója, elnöke és motorja. Küldetésének tekinti a családiház-tulajdonosok gondolkodásmódjának megváltoztatását és az öngondoskodás felé való terelését. Közel 500 esetben vitt végig energetikai felújítást különböző oldalakról, a családi házaktól az 1000 m2-es bemutatóteremig - tulajdonosként, kivitelezőként, gyártóként, kereskedőként -, így a folyamatokat minden szempontból átlátja és tudja segíteni.

dr. Kovács Károly

Okleveles villamosmérnök, a BME Villamosmérnöki Kar Villamos Gépek és Hajtások Tanszék adjuktusaként dolgozott. 2010 óta a német DEHN SE Magyarországi Kereskedelmi képviseletének cégképviselőjeként dolgozik. A témában rendszeresen jelentet meg publikációkat hazai és nemzetközi szakfolyóiratokban és szakmai konferenciák előadója. A Magyar Mérnöki Kamarában az épületvillamossági tervezők és műszaki ellenőrök villámvédelmi jogosultsági vizsgájára felkészítő tanfolyam előadója és a tananyag kidolgozója.

Gyarmati Péter

Építő- és környezetmérnök, épületek és építés termékek életciklus-elemzési szakember. Több évtized kivitelezést és műszaki ellenőrzést követően 2015 óta a Cemix Hungary Kft. termékmenedzsere. Szakterülete a hidegburkolási, aljzatképzési és felújítási rendszerek.

Dr.Szalay Zsuzsa

Okleveles építészmérnök, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőanyagok és Magasépítés Tanszék egyetemi docense. Kutatási területe az épületenergetika, épületfizika, épületek életciklus-elemzése és fenntarthatósági értékelése. Számos hazai és európai uniós kutatási projektben vett részt, például a hazai épületenergetikai szabályozás módszertanának megalkotásában. Hazai és nemzetközi konferenciák előadója, számos tudományos publikáció szerzője.

Trom Kata

A tér-lélek-tan megalkotója, egyedi szemlélettel közelíti meg az emberi lét és az otthon lényegét. Tizenöt éve tanít különböző kultúrák és spirituális hagyományok ötvözésével, illetve konzultál a hozzá fordulókkal, hogy a dolgok helyükre kerüljenek az életükben fizikai és lelki értelemben egyaránt. Szemléletváltásra inspirál előadásaiban és két sikerkönyvében: „TÉR-LÉLEK-TAN, Otthonod titkos üzenete”, „Miért ott van a szék?”

Bogátsné Stallenberger Katalin

A Hörmann Hungária lakossági ajtótechnika országos területi képviselője, 2014 óta foglalkozik Hörmann ajtótechnikával. Szakterülete a fa beltéri és a lakás- és házbejárati ajtók. Jelenleg az új fa beltéri ajtó termékcsalád országos bevezetésén dolgozik. 2020 óta oktatásokat és előadásokat tart Hörmann viszonteladó partnereknek, szakmai képzés céljából, illetve építészeknek, belsőépítészeknek és lakberendezőknek, az OtthoNNeked tervezői napok keretén belül.

Henszelmann Imre

Szilikátkémiai vegyészmérnök. Immár három évtizede oktat az egykori Iparművészeti Főiskolán, majd Egyetemen. Az egyik piacvezető kályhacsempegyár munkáját, majd a hazai kályhás-kandallós ipartestületet, a MACSOI-t segítve került közel a fatüzelésű berendezésekhez az elmúlt évtizedekben. Nemzetközi konferenciákon és kiállításokon ismerte meg az elmúlt évtizedek fatüzelési fejlesztéseit, az uniós jogszabályi és műszaki előírásokat. Szakmai konferenciák előadója és szakcikkek lelkes írója.

Prágai Zita

A SIPEurope magyarországi részlegének vezetője. Cégük újító és környezettudatos épületszerkezeti megoldásokkal foglalkozik, ezen belül is legfőképpen a SIP (Structural Insulated Panel- szerkezetileg szigetelt panel) vagy akár CLT (Cross Laminated Timber) technológiákkal. SIP szerkezeteik nagyrészét nyugat-európai országokba szállítják, nem csupán családi házak és többszintes apartmanok gyártójaként tekintenek magukra, hanem tervezői és kivitelező vállalkozások partnereként nyújtanak aktív szakmai támogatást és rendszeres képzést.

Császár Zsuzsa

Nyílászáró szakértő, több mint 30 éve foglalkozik elsősorban homlokzati nyílászárókkal. Az épületek komplexitását is figyelembe véve, törekszik az igen alacsony hőveszteségű szerkezetek alkalmazására. Vallja, hogy műszaki egyeztetés céljából a tervezés korai szakaszában célszerű felvenni a kapcsolatot a nyílászárós céggel, így sok, későbbiekben jelentkező problémát előzhetünk meg.

Vàgò Bàlint

Okleveles építészmérnök, és településtervező. 2012-től az ÉMI-ben épületszerkezetek tűzvedelmi vizsgálatával foglalkozott, kiemelt figyelmet fordítva a homlokzatok tűzterjedési tulajdonságaira. 2016-tól a Saint-Gobain Hungary Weber divíziójànak almazàstechnikai vezetője később pedig a weber-Rigips-Isover divíziók műszaki vezetője. 2020-tól a Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség (MÉVSZ) THR Munkacsoport vezetője.

Hadas Attila

. Magasépítő mérnök és gazdasági-szervező szakmérnök diplomákat szerzett a debreceni Ybl Miklós Főiskolán.1991 óta a Lasselsberger-Knauf cég és csoport cégeinél dolgozott. Előtte 12 éven át magasépítési projekteken szerzett tapasztalatokat termelésirányítóként. Jelenleg a Cemix Hungary Kft. kiemelt projekt műszaki és alkalmazástechnikai vezetője.

Fajcsák Dénes

A Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán diplomázott, tanulmányait az Építész Mester Egylet Mesteriskolájának XXII. ciklusában folytatta.  2002-ben Fábián Gáborral megalapították az Arkt építész stúdiót, majd 2014-ben az Arkt Művészeti Ellátót, mely azóta is nyitott közösségi térként üzemel Egerben. 2015 óta a Heves Megyei Kormányhivatal állami főépítésze.

Jelinkó Róbert

Okleveles vegyészmérnök, 1978-tól 1993-ig a MTA Műszaki Kémiai Kutató Intézet munkatársa. 1993-tól 2016-ig a Lasselsberger-Knauf Kft. termékfejlesztéssel és felhasználással foglalkozó alkalmazástechnikai részlegének vezetője. 2016-tól műszaki tanácsadóként aktív résztvevője szakmai fórumoknak, és ágazati irányelveket készítő munkacsoportoknak.

Hegedüs Attila

Okleveles építészmérnök, minősített passzívház tervező. 25 éves tervezői tapasztalattal rendelkezik, több mint egy évtizede passzívházak és alacsony energiaigényű épületek tervezésével foglalkozik. Hitvallása szerint egy jó házhoz nem elegendő az igényes külső és a lakók igényéhez igazodó, jól használható belső, hanem ezek mellett a ház műszaki minőségének is magas színvonalúnak kell lennie. A Holnapház blog alapító szerzője, számos szakmai rendezvény meghívott előadója, Év Szép Háza különdíjas családi ház, illetve több minősített passzívház tervezője.

Kovács István

A Kamleithner-Budapest Kft. műszaki vezetője. Az épületgépészeten belül, a légtechnika szakértője. Több mint 20 éve szakmai konferenciák, továbbképzések aktív előadója. Szakmai publikációi rendszeres jelleggel megtalálhatóak a különböző szaklapokban, főként a hővisszanyerős szellőztetést érintő kérdésekben, újdonságokban. A Helios Légtechnikai Szemináriumok és egyéb szakmai továbbképzések, egyetemi és szakiskolai előadások megtartásával hozzájárul a hazai légtechnika folyamatos és aktív fejlődéséhez.

Valkai Csaba

DLA okleveles építészmérnök, 2000- ben diplomázott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, doktori címét 2014- ben szerezte. Tervezőként működött közre - többek között - a budapesti Művészetek Palotája, a Rácz Fürdő és a Práter utcai szociális lakóépület létrehozásában, de nevéhez fűződik a pilisszentlászlói Kékvölgy Waldorf Iskola épületének tervezése is. Munkásságát eddig Mies van der Rohe shorlisted díjával, Ugo Rivolta díjjal, Icomos díjjal és Vedres György díjjal ismerték el. 2010- ben a Magyar Építőművészek Szövetsége Év kiemelkedő építésze díját nyerte el. Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Exploratív Tanszékének adjunktusa.

Kruchina Sándor

Okleveles vegyészmérnök, épületszigetelő szakmérnök. 1992-től dolgozik az Austrotherm Kft.-nél, területi képviselő, majd marketing vezető beosztásban, jelenlegi vezető szaktanácsadó pozícióját 6 éve tölti be. Szakmai konferenciák rendszeres előadója és számos szakcikket publikált az elmúlt három évtizedben.

Czene Péter

20 éve foglalkozik Thermofloc és egyéb környezetbarát szigetelésekkel. Szakterületei: Hő- és hangszigetelési feladatok megoldásai, épületfizikai, épületdiagnosztikai mérések, Blower Door (légtömörség) mérés-tanúsítás, hőkamerás vizsgálatok, tűzvédelmi felülvizsgálatok

Ondrésik Zsolt

Immár 5 éve a STAVMAT Zrt. egri telepvezetője és Észak-magyarországi régió vezetője. Közel 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik az építőiparban, ebből 10 évet különböző vezetői pozíciókban töltött be. Munkája során az építőanyag gyártókkal, magánvevőkkel és kivitelezőkkel is napi szintű kapcsolatot tart, így ismeri egy építkezés minden anyagi vonatkozását és rejtett költségeit.

Gábeli Péter

Épker 2000 Kft/Pilis Logistic Kft logisztikai vezetője. 24 éve foglalkozik építőanyagok szállításával, azon belül is a speciális, úgynevezett darus szállításokkal. Cégénél feladata partneri kapcsolattartás mellett, a szállítások hatékony, és precíz kivitelezésének megoldása.

Botta-Dukát Mihály

Okleveles gépészmérnök, korábban a SOFA és HELLA cégek vezetője, 10 éve a MEVA Zsalurendszerek Zrt vezérigazgatója. Zsaluzási rendszerek értékesítésével, zsaluzási költségek optimalizálásával foglalkozik.

Mitró András

A Kontaktbauszig Kft. ügyvezető igazgatója és tulajdonosa. Több mint 20 éves tapasztalattal a szigeteléstechnika területén, azon belül is a fújható szigetelés szakértője több mint 10 éve. Számos szakcikk szerzője.

Varga Tamás

Az URSA Salgótarján Zrt. alkalmazástechnológusa. Építészmérnök, szerkezetépítő és épületenregetikai szakmérnök. Rendszeresen tart szakmai továbbképzéseket a hő- és hangszigetelő anyagok gyártói oldaláról. A hőszigetelések és hangszigetelések területén számos szakcikk szerzője.

Czene Péter

15 éve dolgozik a  Henkel Magyarország Kft. lakossági ragasztás technológiák üzletágánál ,fő feladata a Ceresit hőszigetelési termékkör értékesítésének teljes körű támogatása országosan .Mindennapi munkájának kiemelt része: a megfelelő műszaki és tudás háttér biztosítása az értékesítés és kivitelezés minden szintjéhez. Kivitelezői képzések és szakmai konferenciák rendszeres előadója.

Monostori Gábor

Az Internorm Ablak Kft. műszaki vezetője. Több mint húsz éve dolgozik az Internorm Ablak Kft.-nél, ahol megtapasztalta: a kiváló ablakok is csak szakszerű beépítéssel töltik be feladatukat. Célja, hogy az Internorm kínálta egyedi gyártást kihasználva minden ügyfélnél az általa megálmodott ablakokat, terasz- és bejárati ajtókat valósítsák meg.

Tarjányi-Dávid Anita

Okleveles építészmérnök, új építésű családi házak mellett számos meglévő épület átalakítási és bővítési terveit készítette már el. Emellett építészeti tanácsadással is foglalkozik: szívesen segít a telekválasztásban, a telek beépíthetőségének vizsgálatában, koncepciótervek kidolgozásában. Célja: egyszerű eszközökkel és kreatív gondolkodással egyéni karakterű, barátságos épületek létrehozása, melyek takarékosan bánnak a rendelkezésre álló erőforrásokkal.

Kékedi Éva

A Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán végzett közel 40 éve. Építész tervező, saját cégben főleg családi házakat tervez, a mai napig lakóépületeket szeret tervezni legjobban. Az év háza pályázaton háromszor indult (1996, 1998, 2000) mindháromszor díjazott, valamint az Év Bramac tetője pályázaton is 4 megépült családi háza kapott díjat. Érdi Építészeti Nívódíjat 2008-ban és 2010-ben kapott 1-1 általa tervezett családi házért.

Radnai Gábor

A Leier Hungária Kft. termékmenedzsere. 2017-től erősíti a Leier Hungária Kft csapatát, először mint területi képviselő, majd idén márciusától mint termékmenedzser. Feladata közé tartozik szakmai és kivitelező képzések, tervezői egyeztetések. Fő területe az előregyártott vasbeton épületszerkezetek.

Selmeczi Róbert

Ügyfelei egyedi igényeire megtalálja az optimális pénzügyi megoldást a sok száz pénzintézeti ajánlat közül a független és objektív Magyar Pénzügyi Közvetítő Zrt. és MPK Hitelközvetítő Zrt. keretein belül.  Biztosítási vagy hitelajánlatok között ugyanúgy, mint a befektetések vagy az állami támogatások, adókedvezmények sűrűjében.

Szatmári Zoltán

Közel 20éve - a hőszigetelőanyagok széles termékkínálatát nyújtó - BACHL Kft. alkalmazástechnikai  mérnök tanácsadójaként dolgozik. Gépészeti és építészeti tanulmányai, valamint az évek során szerzett gyakorlati tapasztalatait, tudását munkája során tervezőkkel, kivitelezőkkel, beruházókkal osztja meg. Rendszeresen tart előadásokat, képzéseket, oktatásokat és ír szakmai cikkeket a különböző épületszerkezetek hőszigetelési kérdéseivel, lehetéséges megoldásaival kapcsolatosan.

Illésné Szécsi Ilona

közgazdász, környezetgazdász, a Magyar Energiahatékonysági Intézet szakmai munkatársa. Energiahatékonysággal, épületfelújításokkal foglalkozó tanulmányok társszerzője, ezekben a témákban rendszeres előadó. A lakossági energetikai felújításokat megkönnyítő RenoPont Otthonfelújítási Központ projektmenedzsere, az irodai tanácsadók koordinátora, a www.renopont.hu honlap kezelője.

Gacsó Sándor

Okleveles magasépítő mérnök, a "DONGA" Kft. ügyvezetője. Építészeti tervezéssel 1976-2016.-ig, 40 éven keresztül foglalkozott. Az acéllemez merevítésű JS zsaluzatokkal 1998-ban ismerkedett meg, és 2005 óta a JS kreatív monolit födém magyarországi vezérképviselete. A JS kreatv monolit födémhez készült Tervezési Alkalmazási Útmutató társszerzője. A Tervcafé födém szakértőjeként tanácsaival lassan 10 éve segíti az építkezés előtt állókat és az építkezőket..

Szabó Zoltán

Családi vállalkozásuk több évtizedes múltra tekint vissza, 1954 óta, immár 3. generáción át képviselik az ács,- tetőfedő szakmát. A minőség, szaktudás, a folyamatos fejlődés és a megrendelők igénye tett lehetővé, hogy 5 éve immár a talajcsavarozással bővült a tevékenységi körük. Törekszenek arra, hogy megfeleljenek a jelenkor követelményeinek, ezért folyamatosan modernizálják eszközeiket, képezik munkatársaikat. Mindez garancia a magas szintű, pontos munkavégzésre.

Rontó Géza

A METON Építőanyag Gyártó Kft üzletfejlesztési vezetője. Épületgépész üzemmérnökként végzett az Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskolán. Az elmúlt 20 évben az építőipart érintő területeken dolgozott, tapasztalatait, ismereteit itt szerezte. Az elmúlt időszakban legtöbbet építéskémiai termékeket gyártó vállalatoknál dolgozott, de volt alkalma generál kivitelezőként, valamint kereskedőként is kipróbálni magát. Szakterülete a védő és dekorációs bevonatok, festékek, valamint a homlokzati hőszigetelés témaköre.

dr. Csomor Rita

Épületenergetikus, fizikus. Szakterülete új és használt épületek optimalizált energetikai méretezése, tervszinten és felújítások előkészítéséhez. Részletes veszteségszámítások, hőtermelők teljesítményigényének, napelemek hozamának épülethez illesztése, egyszóval: rezsicsökkentés.

Bezák Péter

HUFBAU Braun Építőanyag Kereskedések másodgenerációs ügyvezetője. Az általa képviselt magyar családi vállalkozás 36 éve foglalkozik építőanyag kereskedelemmel Fejér megyében. Kínálatukban az alaptól a tetőig minden megtalálható, beleértve a hideg-, és melegburkolatokat, nyílászárókat, a festék, és barkács árut.

Medvey Boldizsár

Okleveles építészmérnök, doktorandusz tanársegéd Tíz éve kezdett el foglalkozni a fenntartható építés lehetőségeivel, azon belül is a természetes anyagú építésben mélyedt el leginkább. Építőtáborokban első kézből is beletanult az anyagokkal való munkába. 2016 óta főállásban oktató a BME Épületszerkezettani Tanszékén, 2018 óta ugyanott doktoranduszként kutatja a földépítés tartóssági kérdéseit. Idén csatlakozott a NaturARCH Stúdió Kft. csapatába, ahol tervezőként hasznosítja a természetes anyagú építésben szerzett eddigi tapasztalatait.

Biró Péter

nemzetközi épületbiológus,IBN ügyvezető NATURICA GROUP Kft Környezettudatos Építők Szervezetének alapítója. 2011-óta foglalkozom környezetbarát, természetes építőanyagok gyártásával és forgalmazásával. Olyan építőanyagokkal, melyek mind egészségünkre, mind pedig környezetünkre ártalmatlanok. 2020-ban végeztem el Németországban az épületbiológus képzést, és alapítottam meg az ország első akkreditált épületbiológiai tanácsadó helyét Gyulán. Vendégelőadóként a Pécsi Egyetem Ökologikus Készház tantárgy oktatója, az ÖKO HOME Expo építész szakmai konferencia szervezője.

Medgyasszay Péter

okl. építészmérnök, MBADiplomatervében is környezettudatos építés lehetőségeit vizsgálta 1995-ben. Ezután környezetvédő civil szervezet, a BME, majd saját cég keretei között foglalkozott a fenntartható építés különböző területeivel. Jelenleg a Belső Udvar Építész, Kutató és Szakértő Iroda ügyvezetőjeként, a BME Klímaváltozás és Épületenergetika Kutatócsoport külső megbízott kutatójaként tervez épületeket, kutatja a fenntartató építés lehetőségeit.

Ambrus Barbara

Enteriőr tervező, lakástextil specialistaVezetett lakberendezési galériát, tervezett 3 étterem és egy 5 csillagos szálloda több lakosztályát és fogadó terét, de amire a legbüszkébb: segített megálmodni és berendezni sok-sok otthont, kis szobáktól többszintes villákig. Minden területét élvezi a munkájának, de ami a szíve csücske, az a textilek világa: a függönyök, kárpitok, szőnyegek, tapéták és díszpárnák szerelmese. 2003 óta dolgozik a szakmában.

Rezsnyák Péter

Építészmérnök, minősített passzívháztervező, kivitelező, műszaki ellenőr, az ”Egyszerűen passzívház” szerzője. 29 éve van a szakmában, építész diplomával rendelkező kőművesinasként kezdte saját egyéni vállalkozásoúában, még 1991-ben. Azóta a passzívháztervezésig és kivitelezésig fejlesztette magát. Azt tapasztalja, hogy az építtetők egyre jobban érdeklődnek a nagy energiahatékonyságú épületek iránt, még inkább a passzívházak iránt.

Drávecz Szilárd

A Genius Smart Group Kft. ügyvezető igazgatója. A cég célkitűzése: minél több család számára egy biztonságosabb, energia-függetlenebb, komfortosabb, és hosszú távon is tervezhetőbb életkörnyezet megteremtése. A belvárosi otthontól, a villán, vagy az irodaházakon át egészen az egészségügyi ápolásra kényszerülők környezetéig, az okos megoldásainkkal minden élethelyzetben lévő számára egy nyugodtabb, kiszámíthatóbb világot szeretnének biztosítani.

Kardos Kunszt Ferenc

A Kardos Labor alapítója és a cég műszaki fejlesztéseinek konstruktőre. A több mint 31 éves Kardos Labor Kft. 17 éve épít geotermikus hőszivattyú és hővisszanyerős szellőztető rendszereket. A cég saját fejlesztése az Energiakulcs® gépészeti rendszer, amely egyedi egész Magyarországon. A Kardos Labor Kft. több passzívház és zéróenergiaház kivitelezői partnere volt az évek során. Ezekben az épületekben geotermikus hőszivattyú működik a tulajdonosok teljes megelégedésére.

Szűcs Zsolt

A Leier Hungária Kft. kémény üzletágának műszaki tanácsadója. 1997 óta foglalkozik építőanyagokkal, 2005 óta kéményekkel. A cégnél fő feladata a teljes körű műszaki háttér biztosítása. Gépésztervezők, műszaki ellenőrök, kivitelezők, kereskedők rendszeres oktatója,szakmai konferenciák rendszeres előadója.

Szoják Balázs

Nívó díjas építész, az ÉV HÁZA pályázat alapítója és kurátora. A 2008-ban, az építészeti szervezetek támogatásával alapított díj, az eltelt időben az ország egyik legrangosabb építészeti elismerése és egyben hiánypótló adatbázisa lett a hazai kortárs lakóépület tervezésnek. Előadásában a hazai példákon keresztül elemzi a minőségi lakóépület tervezés tendenciáit.

Engel-Ziegler György

Aereco Légtechnika Kft kereskedelmi vezetője. Szakcikk író és légtechnikai konzulens. 21 éve foglalkozik épületgépészettel és méréstechnikával. Elhivatott, hogy az energia hatékonyság mellett, megfelelő levegőminőség legyen az épületeinkben ezzel csökkentve az egészségügyi kockázatot.

Bálint Tamás

Okleveles építészmérnök és műemlékvédelmi szakmérnök. 2015 óta foglalkozik egyéni igényekre szabott épületek tervezésével. Az építkezés folyamatát lehetőség szerint az gondolattól a telekválasztáson át a tervezésen keresztül a kivitelezés felügyeletén át a beköltözésig végigkíséri. A Pro Vinea Domini Kft. egyik tulajdonosa, amely a tradicionális építészet szellemi műhelyeként magas színvonalú teljes körű tervezési és tervezői művezetési szolgáltatásokkal képes ellátni megbízói igényeit.

Egyeztetés alatt

Kiemelt témák

Mitől lesz sikeres egy ház tervezési folyamata?

A hőszigetelés kevésbé ismert műhelytitkai

Egy ház gépészetének megtervezése

Az „okos ház” – humbug vagy elkerülhetetlen jövőkép

Középpontban a fenntarthatóság

Témák, melyekről érdemtelenül keveset beszélünk

Elmaradhatatlan tapasztalat-megosztás: építkezők mesélnek

Praktikus jótanácsok – a tavalyi sorozat folytatása

Nem unalmas előadások!

A konferencia blokkjait most is igyekezünk minél változatosabbá formálni:

7 nap, közel 50 előadás, beszélgetés, esettanulmány

Kiemelt támogatónk

Fő támogatóink

A konferencia közel 50 előadása

átöleli a házépítés, házfelújítás teljes folyamatát.

Az Építem az otthonom 2023 konferencia a szakmai érdekességek mellett még több konkrét jótanáccsal, információval, esettanulmánnyal szeretne szolgálni.

Néhány szám a tavalyi konferenciákról

0

résztvevő

0

előadás és beszélgetés

0

videómegtekintés

Mire számíthatsz, ha részt veszel a

3. ALKALOMMAL MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ INGYENES ÉPÍTEM AZ OTTHONOM KONFERENCIÁN?

Ha velünk tartottál múlt évben, akkor tudod, hogy a minőségi előadások nálunk alapkövetelmények. Ha nem vettél részt tavaly, akkor itt a lehetőség, hogy megtapasztald az Építem az otthonom konferencia élményét. Tanulj elismert szakértőktől, és legyen sikeres az építkezésed vagy a házfelújításod!

Kinek szól az Építem az otthonom 2023 konferencia?

Házépítőknek

Elsajátíthatod, hogy mire kell odafigyelni egy mai modern ház tervezése és kivitelezése során, illetve, hogy miben különbözik az ilyen házak építése akár a tíz évvel ezelőttiektől. A jogi tudnivalóktól kezdve, a ház szerkezeti elemein át, egészen a gépészetig és a lakberendezésig!

Házfelújítóknak

Megerősítést és hasznos tanácsokat kapsz arra vonatkozóan, hogyan kell(ene) átgondoltan és előrelátóan nekiállni egy komolyabb felújításnak, hogy ne csak féktelenül öntsd évek alatt a házadba a pénzt! Megnézzük azt is, hogyan lehet energiatakarékossá tenni egy régi házat, és melyek az ehhez vezető lépések.

Építési szakembereknek

Itt az ideje, hogy egy kicsit jobban beleláss a társszakmák rejtelmeibe!Elvégre egy mai ház építése már csapatmunka, és az lesz igazán keresett szakember, aki képes átlátni a házépítés teljes folyamatát.Itt és most az építkezés rengeteg területéről kapsz értékes infókat! Ha rendelkezel a megfelelő információkkal az építkezés előtt, akkor elkerülheted a későbbi bosszankodást és a felesleges, akár milliós kiadásokat.

Ha házépítésen vagy -felújításon gondolkozol 2023-ban, akkor a konferencia felvételei rendkívül sokat fognak segíteni!

Miért érdemes regisztrálnod és meghallgatnod az

Építem az otthonom 2023 konferencia előadásait?

2023 nem tűnik könnyű évnek sem az építkezők, sem a piaci szereplők számára. Tartósan magas árszint jellemzi a piacot. Hallgasd meg a szakértők véleményét és tervezz magabiztosabban!

Egy házépítés vagy felújítás számos buktatóval jár, így létkérdéssé vált, hogy az építkezéseken átgondolt, rendszerszemléletű döntések szülessenek – már az első lépésektől kezdve. Ehhez az építkezők és az építési szakemberek minden eddiginél hatékonyabb együttműködésére van szükség. Így akár milliós nagyságrendű összeget tudsz megspórolni.

A konferencia 40+ előadása átöleli a házépítés, házfelújítás teljes folyamatát. Több mint 40 szakértő szakmai tudása egy helyen.
Ilyen rövid idő alatt, koncentráltan, rendszerezetten, közvetlenül a szakma elismert szakértőtől máshol nem juthatsz ilyen mennyiségű hasznos információhoz.
Ráadásul változatos előadásokból, beszélgetésekből, videókból tanulhatsz.
Nem utolsó sorban – ingyen.

Az Építem az otthonom 2023 konferencia, -a szakmai érdekességek mellett- még több konkrét jótanáccsal, információval, esettanulmánnyal szeretne szolgálni.

Nézd meg a konferencia előadásait otthonod kényelméből, az előadás kezdete után minden anyag, minden videó 24 órán keresztül ingyenesen nézhető-hallgatható.

Akik már részt vettek:

„Már egy ideje követem a megosztott tartalmakat, ezen a konferencián is számos beszélgetést hallgattam/néztem végig. Rengeteg hasznos vagy megfontolásra érdemes gondolat hangzik el. Ezeknek a tartalmaknak köszönhető, hogy továbbra hiszek benne, hogy lehetséges összehozni egy ilyen projektet, nagyon komoly technikai és szemléletbeli alapot kaptam az eddigi előadásokból az elmúlt majd két évben.”

Csordás Csaba

„Köszönjük a konferenciát! Nagy segítséget jelent ez nekünk tervezőknek is. Látni egymás gondolatait, értesülni újdonságokról, visszacsatolásokat hallani az építkezések hétköznapi realitásáról nagyon sokat ad nekem.”

Bálint Tamás

„A könyvsorozat után azt gondoltam, hogy már nincs új a nap alatt, de nagyot tévedtem. Lenyűgözött a napi programok kavalkádja, különösképpen az építkezők előadásai. Mi is majd szeretnénk építkezni, így sok jó és hasznos tanáccsal felvértezve állhatunk majd neki álmaink eléréséhez. Szerencsésnek érezzük magunkat hogy rátok találtunk. Találkozunk a következő Tervcafén! „

Ottlakán Attila és családja

„Sosem építkeztem, de most a sors úgy hozta, hogy fel kell újítani a fürdőszobámat. Teljesen hozzá nem értőként, de érdeklődéssel jelentkeztem az online programra.A fentiek miatt csak a számomra fontosnak tűnő előadásokat hallgattam meg, amelyekből sokat tanultam, egy hatalmas, ismeretlen világra nyitott kaput. Másképpen állok a felújításhoz, világosabb, hogy milyen döntések tartoznak rám, mint megrendelőre, milyen technológiai lehetőségek vannak manapság, az előadások fontos szempontokra hívták fel a figyelmet. Köszönöm az Ön szervező munkáját! Nagyon értékes programot állított össze! Olyat nem tudok mondani, ami nem tetszett a programban.„

Murányi Valéria

A házigazda:

Bodnár György vagyok,

az építő közösség létrehozója, az Építem a házam könyvsorozat írója.Az építő közösségben immáron 10 éve segítünk a házépítőknek, házfelújítóknak abban, hogy felkészülten vágjanak bele életük „Nagy Kalandjába”. Azon dolgozunk, hogy tényleg álmaik otthonát hozzák létre, és közben minél kevesebb pénzt dobjanak ki feleslegesen az ablakon.

Munkám során számtalanszor tapasztaltam egy építkezés lehetséges buktatóit, és évről évre segítem klubtagjainkat és ügyfeleimet, hogy ezeket ki tudják kerülni. Népszerű rendezvényeink között szerepel a kötetlen konzultációs lehetőséget kínáló „Tervcafé”, és a szakemberajánlást előkészítő „Építem a házad Klub”. Ezen felül az utóbbi években jó fogadtatásban részesültek az őszi Edzőtáboraink, amikor egy nagyobb helyszínen egy napba sűrítve próbálunk minél több hasznos információt átadni a jövendő építkezőknek.

Az Építem az otthonom 2023 online konferencia

minden építkezőnek, házfelújítónak és szakembernek kézzelfogható segítséget ad! Ne hagyd ki ezt az egyedülálló lehetőséget, regisztrálj még ma!

Copyright © 2022 – epitemazotthonom.hu by: MarketingMaker | Cookie szabályzat | ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató